Pogosta vprašanja in odgovori

V kolikor imaš vprašanje, na katerega ne najdeš odgovora spodaj, nam lahko pišeš na info@natv.si ali pošlješ Facebook Messenger sporočilo s klikom na ikono v spodnjem desnem kotu te strani.

+ Je TURBOTRIMM glava kompatibilna z mojo motorno koso?
Rezalna glava TURBOTRIMM je primerna za vse motorne kose z ravno palico – to so kose, ki imajo na koncu palice kardan.
Električne, baterijske in pa motorne kose z ukrivljeno palico niso primerne.
Slika
Sestavni del rezalne glave je tudi “vpenjalni vložek”, s katerim se pritrdi glavo na kardan. V kompletu so priloženi 4 standardni vložki, ki ustrezajo vpetju cca 85% vseh motornih kos:
  • M10 x 1,00 levi (Stihl, Kawasaki)
  • M10 x 1,25 levi (Husqvarna, Kawasaki)
  • M12 x 1,50 levi (Stihl)
  • M12 x 1,75 levi (Husqvarna, Kawasaki)
Ločeno je mogoče naročiti tudi nestandardne vpenjalne vložke, ki ustrezajo redkim modelom kos, navoja M8 x 1,25 levi (Alpina), M10x1,50 levi in M12 x 1,25 levi - cena posameznega vložka znaša 14,90€, menjava žal ni mogoča.

Če imaš manj znano znamko ali model motorne kose, se o ustreznosti vpenjalnega vložka prepričaj v navodilih za uporabo svoje kose, oziroma se posvetuj s prodajalcem ali serviserjem kose.

+ Je moja kosa dovolj močna?
Vsaka kosa z bencinskim motorjem, močnejšim od 0,9kw, je dovolj močna.

+ Kaj vse lahko kosim?
TURBOTRIMM rezalna glava je idealna za košnjo tako na ravnih, kot tudi strmejših ter težje dostopnih terenih. Kosiš lahko vse: visoko travo, praprot, trnje, grmičevje in drugo trdoživo podrast.

TURBOTRIMM je nepogrešljiv pripomoček v kmetijstvu, gozdarstvu ter pri komunalnih in obcestnih opravilih – košenji parkov, brežin, gozdnih jas, pašnikov, ipd…

+ Se mi bo trava navijala okoli glave in kardana?
TURBOTRIMM je zasnovan na edinstven način, ki onemogoča navijanje trave, k čemur pripomore tudi večji premer same glave.

+ Ali lahko koso in s tem rezalno glavo spustimo povsem na tla?
Inovacija novega sistema drsne plošče omogoča, da koso brez bojazni spustiš na tla in jo vodiš po terenu, saj se drsna plošča ne vrti skupaj z noži. To prispeva k lažji vodljivosti kose, razbremenitvi rok in enostavnejši košnji na strmem terenu.

+ Ali travo mulči ali jo odreže, da lahko z njo nakrmim živali?
Ena od prednosti je tudi ta, da travo, in tudi koruzo, reže z lepim, čistim rezom, tako da z odrezom lahko nakrmiš živali brez vsakršne bojazni.

+ Ali je pri košnji treba hiteti?
S TURBOTRIMM-om kosimo na enak način, kot z navadno kmečko koso brez motorja, pri čemer ima vsak kosec svoj tempo. Res pa je, da TURBOTRIMM v primerjavi z nitko omogoča bistveno hitrejšo košnjo, hitrejši poteg brez čakanja.

Ker ima glava konstanten premer reza in maso razporejeno na obodu, se glava enakomerneje vrti in kosa lepše teče, ne trese, rezalne lastnosti glave pa so kljub nižjim obratom delovanja motorne kose bistveno boljše.

+ Kaj se zgodi, če naletim na oviro, kot so kamenje, količki, drevo?
V primeru, da naletiš na trd predmet, se noži ob trku samodejno skrijejo v notranjost glave oziroma se zavrtijo za 360° okoli svoje osi in se nato spet postavijo nazaj na svoje mesto.

Na omenjen način TURBOTRIMM blaži in absorbira udarce, kar prepreči tako poškodbe kose, kot tudi poškodbe mišic in sklepov uporabnika.

+ Kako vzdržljivi so noži?
Obraba je odvisna predvsem od vrste uporabe TURBOTRIMMa. Povprečna vzdržljivost (košnja trave in podrasti) nožev je približno 3 hektarje oziroma 30.000 kvadratnih metrov.
Slika
Tako izgledajo noži po dolgih 4 urah neprekinjenega čiščenja trave in podrasti.
Noži so namenoma simetrične oblike, sistem pa zasnovan tako, jih lahko preprosto obrneš na drugo, neobrabljeno stran. Po potrebi lahko nože tudi kadarkoli dodatno nabrusiš.

+ Zakaj noži niso kovinski?
Noži niso kovinski, ker TURBOTRIMM upošteva najzahtevnejše evropske standarde, ki zaradi številnih poškodb (in tudi smrtnih primerov) strogo prepovedujejo izdelavo in prodajo gibljivih kovinskih delov rezil. Rezalna glava TURBOTRIMM je namreč preko zahtevnega testiranja pridobila tako CE kot tudi ISO certifikat.

Noži so narejeni iz posebne kompozitne mase, da lahko prenesejo večje udarce. S pomočjo več strokovnjakov smo potrebovali več let, da smo našli pravi material in pravo obliko, ki zagotavlja največjo vzdržljivost.

+ Kako se zamenjajo noži?
Menjava nožev je omogočena po "sistemu klik" – najprej nameščen obrabljen nož z roko potisneš iz sidrišča, nato pa s priloženim ključem razširiš spodnjo ter zgornjo ploščo in nož enostavno iztakneš iz glave.
Slika
Montaža novega noža poteka v obratni smeri, potrebnih je zgolj nekaj gibov.

+ Ali je potrebo kakšno posebno vzdrževanje glave?
Glavo preprosto vzdržuješ tako, da z glave po uporabi odstraniš vso travo, ki je morebiti ostala na glavi.

Pred uporabo rezalne glave je priporočeno, da so rezalni noži 24ur namočeni v vodi. Voda namreč pozitivno vpliva na žilavost materiala, kateri se sicer na soncu in vročini izsuši in lahko postane krhek.
Slika
Kadar kose ne uporabljaš, shrani nože v kozarec vode, da ne izgubijo žilavosti.

+ Kakšna je širina reza?
Širina reza se med uporabo ne spreminja in je večja od glave z nitko. Skupaj z noži je premer reza 350mm, pri čemer je seveda na voljo še dovolj prostora med glavo in ščitnikom nog.

Pri nekaterih kosah je zaradi omejitev s prostorom potrebno s ščitnika odstraniti rezilo, ki krajša predolgo nitko.

Moraš jo preizkusiti
- v primeru nezadovoljstva ti povrnemo celotno kupnino

Vsi materiali, od letalskega aluminija do lahkih G-10 kompozitnih mas, so industrijske kvalitete, zaradi česar je rezalna glava TURBOTRIMM praktično neuničljiva. Namenjena je robustnemu delu v kmetijstvu in industriji, kjer sta hitrost in učinkovitost dela na 1. mestu.

Slika Zaradi kvalitetne izdelave ti omogočamo kar 12-mesečno garancijo na okvare materiala (razen potrošnega) - če bi prišlo do okvare katerega koli dela v obdobju 1 leta po nakupu, nam v ogled pošlješ zgolj sliko okvarjenega dela, mi pa ti brezplačno pošljemo nov nadomestni del. Brez kompliciranja in nepotrebnega pošiljanja glave v servisni pregled.

In ker kupci potrjujejo učinkovitost glave TURBOTRIMM, ti po dobavi omogočamo kar 30-dnevno obdobje, v katerem lahko po mili volji preizkusiš rezalno glavo, in se prepričaš o koristih, ki ti jih prinaša.

Če te rezalna glava po 30 dneh uporabe ne bi navdušila, nam jo lahko brez slabe vesti vrneš na naslov NaTV d.o.o., Češnjevek 7, 4207 Cerklje na Gorenjskem - povrnjeno pa dobiš celotno kupnino, do zadnjega centa.

Tako ne le, da nimaš nobenega tveganja – v najslabšem primeru boš še vedno na boljšem, saj bo za teboj kar 30 dni preprostega košenja! In ja, rezalno glavo nam vrneš z obrabljenimi noži in brez embalaže, če bi jo vrgel proč.

Odločitev, ki jo je vredno sprejeti

Zakaj bi še vedno kosil na naporen način, ki se ni spremenil že 50 let, vse odkar poznamo kose na motorni pogon? Popolnoma nobenega tveganja nimaš, in nobenega razloga, da ne bi preizkusil rezalne glave TURBOTRIMM.

Klikni na gumb “Klikni za Naročilo”, ki se nahaja pod spodnjim videom, da si zagotoviš svojo glavo TURBOTRIMM.
TURBOTRIMM komplet vsebuje:
  • vse sestavne dele in 4 vpenjalne vložke tipa: M10x1.00, M10x1.25, M12x1.50 in M12x1.75 (Stihl, Husqvarna, Kawasaki...)
  • imbus ključ in ključ 22 za montažo glave ter ključ za menjavo nožev
  • 3 rezalne nože
  • izjavo o skladnosti CE, ki zagotavlja varnost po najvišjih EU standardih
  • navodila s slikami za montažo in uporabo v slovenskem jeziku

Garancija: po dobavi ti pripada preizkusno 30-dnevno obdobje in 1-letna garancija na kvaliteto
Dostava in plačilo: do konca avgusta, s Pošto Slovenije, plačilo po povzetju ali predračunu
Slika
CENA: 149,90 € z DDV
CENA: 149,90 € z DDV
Proizvaja: Franc Očko, Roteus d.o.o., Boharina 24a, 3214 Zreče
Za distribucijo zadolžen: Miha Jereb, NaTV d.o.o., Češnjevek 7, 4207 Cerklje na Gorenjskem
Klikni za Naročilo

Rezalna glava TURBOTRIMM je v letu 2020 razprodana in ne bo več naprodaj. Lahko pa se vpišete na seznam interesentov preko spodnjega obrazca - ko bomo prihodnje leto pričeli s prodajo, vas bomo o tem obvestili.Vnešene podatke hranimo za namene obveščanja 12 mesecev po oddaji - NaTV d.o.o., Češnjevek 7, 4207 Cerklje na Gorenjskem
Torej, klikni na zgornji gumb "Klikni za Naročilo" - odprla se bo enostavna naročilnica, kamor vpišeš vse potrebne podatke za račun in dostavo, potrdilo o naročilu in morebitne podatke za plačilo pa boš nato prejel tako po e-pošti kot SMSu.

O poteku dobave in datumu odpošiljanja te bom skrbno obveščal po SMSu in e-pošti.